Gartner Top Predictions for 2014 and beyond

Op dit moment is Gartner’s jaarlijkse ITXpo bezig in Orlando, Florida. Half november valt het de beurt aan de Europese variant in Barcelona. Op deze events presenteert Gartner doorgaans een hele serie nieuwe hype cycles maar ook de ‘top predictions’ voor het komende jaar. Altijd wel geinige stukjes met wat er allemaal op ons af gaat komen in de nabije toekomst, op IT gebied althans.

Voor de nabije toekomst voorspelt Gartner onder meer de volgende zaken:

gartner-logo-300x281

  • De digitale industriële revolutie. IT gaat de driver worden voor innovatie. Dit is vooral zichtbaar bij het veranderen van hoe dingen gemaakt worden door 3D-printing.
  • In 2016, zal het 3D-printen van weefsels en organen, ofwel bioprinting, een wereldwijde discussie over het reguleren of zelfs verbieden van deze technologie veroorzaken.
  • In 2017, zullen meer dan de helft van de fabrikanten van consumentenproducten een groot deel van hun R&D-budget verkrijgen via crowdsourcing.
  • In 2017, zal 10 procent van de computers bezig zijn met leren in plaats van informatie te verwerken.
  • Tegen 2020 zullen bedrijven en overheden niet meer in staat zijn om een groot deel van hun gevoelige gegevens te beschermen, en derhalve vrij te geven in het publieke domein.

Het persbericht is hier te vinden maar het volledige artikel is helaas alleen via een Gartner-abonnement in te zien. Of, nog even geduld hebben tot omstreeks 2020…

 

Share